Alimentatie onderzoek

Meestal speelt er bij een alimentatie onderzoek een van de twee zaken: uw ex heeft inkomsten die er tijdens de scheiding niet waren of onbekend waren en dat uw ex een nieuwe relatie heeft.

In tegenstelling van wat er vaak gedacht wordt, is samenwonen niet voldoende om van de alimentatie af te komen. Er zal aangetoond moeten worden dat uw ex samenleeft als ware gehuwd.

Concreet komt het erop neer dat:

- ze met elkaar samenwonen

- er een affectieve relatie bestaat (ofwel een liefdesrelatie)

- deze relatie van duurzame aard is (een paar weken is niet voldoende)

- de gescheiden echtgenoot en die ander elkaar wederzijds verzorgen (en of elkaars kinderen)

- ze een gemeenschappelijke (financiële) huishouding voeren

Bij een gedegen alimentatie onderzoek komen deze zaken naar boven. Al met al loopt een dergelijk onderzoek ongeveer 3 maanden. Met een (veel) korter onderzoek gaat u de uiteindelijke rechtszaak niet winnen.

Bij een professioneel en gedegen alimentatie onderzoek wordt ons eindrapport zonder meer als overtuigend bewijs behandeld.

Ieder alimentatie onderzoek is anders. De kosten voor een dergelijk onderzoek hangt heel erg van de situatie en de leefomstandigheden van uw ex-partner af. Enkele voorbeelden van de kosten vindt u hier.

Meer informatie

Wilt u weten wat NMS Recherche voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0318-725220 of info@nmsrecherche.nl