Bedrijfsrecherche

Niet alleen het wegnemen van goederen of geld is diefstal, maar een vertegenwoordiger die de kantjes ervan af loopt, een werknemer die uitgebreid aan het privé internetten is of iemand die "ziek" is maar wel elders kan klussen, is ook diefstal.

Diefstal door eigen personeel is één van de meest vervelende dingen die een ondernemer kan overkomen. Het is een enorme klap in gezicht van de ondernemer als het vertrouwen door eigen mensen zo geschonden wordt.

NMS recherche is naast vergunninghouder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie tevens BPOB keurmerkhouder en daardoor gerechtigd om legaal recherchewerkzaamheden uit te voeren.
Het door onze bedrijfsrecherche vergaarde bewijs kan dan ook zonder meer als bewijs voor een eventuele rechtsgang gebruikt worden.
Onze rechercheurs komen onder andere uit het bedrijfsleven. Dit maakt dat wij weten wat er bij de werkgever speelt en hoe frustrerend het kan zijn als een van de medewerkers andere dingen doet dan waarvoor hij betaald wordt.

Werkzaamheden bedrijfsrecherche

Wilt u graag meer weten over het soort zaken die de bedrijfsrecherche van NMS Recherche aanpakt en oplost?
Bekijk dan hier enkele uitgelichte bedrijfsrecherche zaken of bedrijfsfraude zaken
en neem contact met ons op via 0318-725220.

Diefstal en verduistering binnen het bedrijf onderzoeken

In bijna 80% van het MKB vindt bedrijfsdiefstal en verduistering plaats. Deze diefstal door eigen personeel kan variëren van een rolletje plakband tot hele pallets met goederen. Ook het geven van korting of andere extra's kan diefstal zijn. NMS recherche kan u bijstaan in zowel het onderzoeken hiervan als het opstellen van preventiemaatregelen.

Werkzaamheden controleren

Bezoekt uw vertegenwoordiger of buitendienstmedewerker wel voldoende klanten of is hij tijdens werktijd met andere dingen bezig? Luncht de medewerker wel erg lang of leest hij uitgebreid de krant in uw tijd? Is uw medewerker echt aan het werk of is hij de hele dag aan het privé internetten? Wij hebben veel ervaring in het controleren van werkzaamheden en kunnen u ook helpen met het opstellen van een huishoudelijk reglement waardoor er voor de werknemer geen onduidelijkheden meer zijn.

Controle ziekteverzuim

Is uw medewerker werkelijk ziek of gebruikt hij deze dag voor ander (betaald) werk (bijvoorbeeld verhuizen of bijklussen). Kan uw medewerker wel sporten maar niet werken? Onze bedrijfsrecherche helpt u bij de controle op ziekteverzuim.

Bedrijfsfraude

Bedrijfsrecherche kunt u ook inzetten voor onderzoek naar bedrijfsfraude. Heeft uw concurrent informatie die hij helemaal niet kan hebben? Zijn er geldstromen die moeilijk thuis te brengen zijn?

Eén verkeerde medewerker binnen uw organisatie kan al voor veel problemen zorgen en vandaar dat het belangrijk is om deze zo snel mogelijk aan het licht te brengen.
NMS recherche zoekt dit discreet voor u uit.

Screening (toekomstig) personeel

Heeft uw (toekomstige) medewerker de diploma’s die hij zegt te hebben? Hoe is de medewerker bij zijn vorige werkgever weggegaan. Is uw toekomstig medewerker wel wie hij zegt dat hij is?

De bedrijfsrecherche van recherchebureau NMS helpt u bij het controleren van (toekomstige) medewerkers.

Ziekteverzuim, het aannemen van nieuw personeel, het bijhouden van de rekeningen: er zijn zoveel manieren waarop binnen een bedrijf gefraudeerd kan worden, dat het voor bedrijfsleiders niet altijd gemakkelijk is om alles bij te houden. En als dat al lukt, dan is het in de meeste gevallen zeker niet ongemerkt, zeker niet voor degene die eigenlijk een misdrijf pleegt. Bedrijfsrecherche kan in zo'n geval uitkomst bieden. Via bedrijfsrecherche kan onderzocht worden of alles wel volgens de regels gaat. Mocht dat niet zo zijn, dan worden hier ook bewijzen van geleverd, waardoor het voor u makkelijker wordt om actie te ondernemen. NMS recherche helpt hier graag bij, met een team gediplomeerde particuliere onderzoekers.

Wat mag bedrijfsrecherche doen?

Een van de vragen die ons vaak gesteld wordt is: Wat mag bedrijfsrecherche doen? Welke mogelijkheden hebben zij, die bijvoorbeeld een interne onderzoeker niet heeft? Een van de belangrijkste voordelen van het inschakelen van bedrijfsrecherche heeft, is dat bedrijfsrecherche ook iemand mag schaduwen en opsporingsmethoden toe mag passen. Zo kunnen bijvoorbeeld werkzaamheden gecontroleerd worden of is het mogelijk om vast te stellen of er terecht sprake is van ziekteverzuim. Bovendien levert NMS recherche in dit geval ook het nodige bewijsmateriaal aan, dat gebruikt kan worden als een zaak voor de rechter wordt gebracht. Wij zijn gespecialiseerd in grondig onderzoek en zorgen altijd voor korte communicatie lijnen.

Bedrijfsrecherche opleiding

Voor het uitvoeren van recherchewerkzaamheden heeft een bedrijfsrechercheur vergunning nodig van het ministerie van veiligheid en justitie. Daarnaast moet de korpschef van de politie toestemming geven. Naast deze goedkeuringen en toestemmingen is het natuurlijk ook belangrijk om een goede opleiding te hebben gevolgd en gediplomeerd te zijn in het vak. Om bedrijfsrechercheur te worden, kun je een speciale opleiding volgen. Deze opleiding bestaat uit een combinatie van een theoretisch en een praktisch deel, waarbij aandacht is voor de wettelijke kaders waarbinnen het onderzoek moet vallen, maar ook voor bijvoorbeeld de uitvoering van technisch sporenonderzoek of het installeren van camera's of microfoons. Vanzefsprekend zij de rechercheurs die werkzaam zijn voor NMS recherche, gediplomeerd.

Bedrijfsrecherche: Nederland en buitenland

Een onderzoek laat zich vaak niet beperken door een bepaalde stad, regio, of soms zelfs land. Hoe graag u dit misschien ook zou willen. Daarom werkt NMS recherche niet alleen in de omgeving Veenendaal - waar ons kantoor gevestigd is - maar ook in andere delen van Nederland. Als het onderzoek hierom vraagt, zijn wij zelfs actief buiten de Nederlandse landsgrenzen. Wij richten ons op het ontdekken van de waarheid. Wat ons betreft hoeven er geen geheimen meer te zijn: NMS, No More Secrets. Het kan voorkomen dat de waarheid anders is dan u dacht; daarover kunnen wij geen garanties geven. Wél kunnen we u beloven dat we er alles aan doen om helder te krijgen wat er precies speelt. Inclusief al het benodigde bewijsmateriaal!

Contact

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor bedrijfsrecherche, die kiest voor een pragmatische aanpak? Dan zit u bij NMS recherche goed. Wij gaan alleen op legale wijze te werk, zodat u al ons bewijsmateriaal ook in de rechtbank kunt gebruiken. Bovendien vertellen we u al tijdens het eerste gesprek wat volgens ons de kans op succes is. Zo bent u goed voorbereid!

Bovenstaande werkzaamheden zijn een kleine selectie van de “vervelende” dingen die ook in uw bedrijf kunnen plaatsvinden! Bedrijfsrecherche biedt hier uitkomst en beperkt het risico dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wilt u ook graag meer inzicht, transparantie en rust binnen uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.